KCGM

Repertoar bioskopa

Oktobar - novembar 2021. godine

Kulturni centar zadržava pravo izmene termina i repertoara

Animirani film: NEPOPRAVLJIVI RON

 • 28. oktobar 2021. / 18:00 /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 300 dinara

  Priča o Barniju, pomalo čudnom srednjoškolcu i Ronu – njegovom digitalnom robotu koji može da priča i hoda.
  Žanr: animirani, porodični
  Glumci: Nikola Ampovski , Petar Mihailović , Marko Janjić
  Režija: Alessandro Carloni

Film: NOĆ VEŠTICA UBIJA

 • 28. oktobar 2021. / 20:00 /
  29. oktobar 2021. / 20:30 /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 300 dinara

  Noć veštica kada se Majkl Majers vratio još nije gotova.
  Nekoliko minuta nakon što su Lori Stroud, njena ćerka Karen i unuka Alison ostavile zarobljeno maskirano čudovište da gori u podrumu, Lori je hitno prebačena u bolnicu. Veruje da je konačno ubila svog dugogodišnjeg mučitelja.
  Ipak... Majkl uspeva da se oslobodi Lorine zamke i njegovo krvoproliće se nastavlja.. Dok je Lori u bolovima i priprema se da se odbrani od Majkla, ona nadahnjuje čitav Hadonfild da ustane protiv ovog nezaustavljivog čudovišta.
  Žanr: horor, triler
  Glumci: Jamie Lee Curtis, Anthony Michael Hall, Judy Greer, Kyle Richards, Omar J. Dorsey
  Režiser: David Gordon Green

Film: TOMA

 • 29. oktobar 2021. / 16:00 /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 350 dinara

  Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove početke i vrhunac slave. Ljubavi koje su ga inspirisale tokom komponovanja nekih od hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Uz Tomu, film pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga pamtimo ne samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je interpretirao, već i kao jednog velikog boema. Film ima dva toka radnje. U prvom ( 1991. godina) pratimo odnos Tome i njegovog doktora koji započinje lečenje Tome. Drugi tok prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić (koje će presudno uticati na njegovu karijeru, ali i na privatni život) do dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.
  Žanr: biografski
  Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke - Mirjana Karanović
  Scenarij: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović
  Direktor fotografije: Goran Volarević
  Montaža: Milena Predić
  Muzika: Zeljko Joksimović
  Producent: Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović

Dokumentarni film: VIKTORIJA 15

 • 29. oktobar 2021. / 19:00 /
  VELIKA SALA KCGM
  Slobodan ulaz

  U organizaciji Filmskog centra i DOK Srbija, u petak 29. oktobra u okviru "Dana domaćeg filma" biće održane projekcije 12 domaćih dokumentarnih filmova u 26 gradova širom Srbije.
  “Dan domaćeg filma” ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni. Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.
  Viktorija (15) je hevi metal bubnjarka iz malog srpskog grada Smedereva. Njena intersovanja i ambicije ispunjavaju svoj pun potencijal tokom Rok kampa za devojčice 2017. godine. Tamo stiče puno prijatelja, a kamp joj priprema veliko iznenađenje koje rezultuje međunarodnom saradnjom i putovanjem u inostranstvo tokom leta 2019. godine. Nakon svega toga, ona se vraća u svoj rodni grad zbog početka nove školske godine, i to je pomalo pogađa. Ali, sećanje na njeno iskustvo na Islandu je motiviše da nastavi sa sviranjem bubnjeva, kao i pohađanjem škole i drugih aktivnosti.
  Režija i montaža: Mina Petrović
  Pomoćnica režije i montaže: Sofija Budimir
  Direktorka fotografije: Neda Mojsilović
  Produkcija: Akcija produkcija, Forgrade

Film: BOŽIJI ČOVEK

 • 30. oktobar, 1, 2. i 3. novembar 2021. / 16:00 /
  4. i 5. novembar 2021. / 18:00 /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 300 dinara

  Snagu pronalazimo u životima svetaca - njihove muke i borbe predstavljaju ogledalo naših, a njihov trijumf nad ljudskom slabošću uliva nam nadu. Priča o veri i nadi je u samom centru filma “Božiji čovek”.
  Progon je obeležio život svetog Nektarija Eginskog iz Grčke. Bio je sveštenik običnog naroda, a njegova poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Oklevetan je nakon što je njegova odanost probudila njihove sumnje. Parohijani su ga voleli, uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta. Vera u Boga mu je tokom života bila najbolja odbrana.
  Za razliku od njegovih verskih starešina kojima su na umu bili moć i svetovne počasti - Nektarije je brinuo o siromašnima, učio ih da čitaju i pišu. Svojim primerom je inspirisao mladiće da uđu u sveštenstvo, pisao je knjige i držao propovedi koje su ljude približavale veri.
  Uprkos naporima da se diskredituje, Sveti Nektarije je osnovao samostan na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, Ovaj manastir i danas predstavlja svetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi poslednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: na samrti je predao svoju potkošulju paralizovanom čoveku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovek ustao i prohodao.
  Žanr: drama, biografski
  Glumci: Aris Servetalis, Mickey Rourke, Alexander Petrov, Tonia Sotiropoulou, Christos Loulis, Manos Gavras, Giannis Stankoglou, Babis Hawk Konstantinou
  Režiser: Yelena Popovic

Film: VIKEND SA ĆALETOM

 • 30. oktobar 2021. / 18:00 /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 100 dinara

  Od tvorca filmova „Kad porastem biću Kengur“, „Sedam i po“, “Čekaj me, ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka” - Miroslava Momčilovića stiže najnovija tužna komedija o odnosu oca i sina.
  Kašika (Nenad Jezdić), sredovečni beogradski kriminalac, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko želi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka. Bivša supruga mu izlazi u susret, jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom da ga nije viđao pet godina jer je zbog ’malih komplikacija’ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno. Ognjen, odrastao u savremenom wi-fi okruženju, iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće - da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao ’pravi beogradski šmeker’ od malog sakrije svoju bolest...
  Žanr: komedija
  Glumci: Nenad Jezdic, Vasa Vranes, Branko Vidakovic
  Režiser: Miroslav Momcilovic

Film: JEDINI IZLAZ

 • 30. oktobar 2021. / 20:00 /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 100 dinara

  Šest godina nakon što joj je muž, čuveni beogradski advokat, stradao u požaru, Ana Kolar (Anđelka Prpić) dobija informacije, koji dovode u pitanje sve što je mislila da zna o tragediji, ali i o svojoj porodici.
  Paralelno, iznenadna smrt najboljeg druga njegove ćerke, uvlači inspektora Dejana Štrpca (Ljuba Bandović) u lanac zločina, koji počinje misteroznim nestankom mlade advokatice od pre šest godina. Dok sve radi protiv njih, dvoje junaka započinju zajedničku potragu za istinom, koja ih suočava sa mrežom laži, ucena i ubistava, ali i mračnim tajnama iz sopstvene prošlosti.
  Žanr: triler
  Glumci: Anđelka Prpić, Ljubomir Bandović, Danica Maksimović, Milan Čučilović, Nikola Ristanovski, Milena Predić, Janko Popović Volarić, Toni Mihajlovski, Sonja Kolačarić, Jovo Maksić, Boris Komnenić, Andrija Bošković, Klara Hrvanović
  Režiser: Darko Nikolić

Film: VENOM 2

 • 1. i 2. novembar 2021. / 20:00 /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 300 dinara

  Tom Hardi se vraća kao istraživački novinar Edi Brok, koji je sada najbolji prijatelj i cimer vanzemaljskog parazita koji mu omogućava da bude „smrtonosni zaštitnik" San Franciska.
  Nakon događaja iz poslednjeg filma, Edi i Venom predstavljaju „čudni par" čija veza je napeta do krajnje tačke pucanja. Venom je i dalje gladan ljudskog mesa, dok mu Edi ne dozvoljava da jede bilo koga; dopušteno mu je da konzumira samo loše momke. Druga lica koja se vraćaju su Mišel Vilijams kao Eni i Rid Skot kao doktor Den Luis. Vudi Harelson, koji je imao kratko pojavljivanje na kraju prvog Venoma, ovog puta Vudi pored Toma ima glavnu ulogu, kao Kletus Kesedi, neobuzdani ubica osuđen na smrt. Međutim, šta se dešava kada osuđeni serijski ubica dobije svog sopstvenog Simbiota po imenu Karnidž, krvoločnijeg od svog domaćina?
  Žanr: akcija, naučna-fantastika
  Glumci: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Reid Scott, Naomie Harris
  Režiser: Andy Serkis

Film: JUŽNI VETAR 2 - UBRZANJE

 • 4, 5, 6, 8, 9, 12. i 13. novembar 2021. / 20:00 /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 350 dinara

  Južni vetar - UBRZANJE je nastavak sage o Petru Marašu, koji koristi sve prednosti novostečenog statusa „nedodirljivog vođe srpskog podzemlja“, pod zaštitom same države.
  U želji da proširi i ozakoni posao, Maraš nezakonito stečeni novac ulaže u legalne poslove. Tražeći povoljnu priliku, sa svojim vernim Baćom, odlazi u istočnu Srbiju po zadatku. Tamo saznaje vesti koje će ga primorati da smesta promeni planove.
  Životi na kocki, igranje po pravilima međunarodnih narko-kartela i brojne spektakularne akcione scene – to su samo neki detalji onoga što nas čeka u Ubrzanju.
  Žanr: triler, akcija, drama
  Uloge: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Jovana Stojiljković, Luka Grbić, Marian Valev, Zachary Baharov, Mak Marinov, Anastasia Everall, Assen Blatechki, Nenad Heraković, Mladen Sovilj
  Reditelj: Miloš Avramović

VRH