KCGM

Repertoar bioskopa

April - maj 2021. godine

Kulturni centar zadržava pravo izmene termina i repertoara

Animirani film: RAJA I POSLEDNJI ZMAJ

 • Sinhronizovan na srpski jezik
  5. i 6. maj 2021. /18:00 sati /
  7. maj 2021. /17:00 sati /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag poslednjem zmaju u nadi da će zauvek da zaustavi neprijatelja.
  Davno, u čarobnom gradu Kumandra, ljudi i zmajevi živeli su zajedno u slozi. Ali kada su zlokobna čudovišta poznata kao Drun postala pretnja za planetu, zmajevi su žrtvujući sebe, spasli čovečanstvo. Sada, 500 godina kasnije, ta ista čudovišta su se vratila. Usamljena ratnica Raja mora da uđe u trag poslednjem zmaju u nadi da će zauvek da zaustavi neprijatelja. Međutim, tokom svog putovanja naučiće da je za spas sveta potrebno nešto više od magije – neophodno je i poverenje.
  Žanr: animirani, akcija, avantura
  Glumci: Irina Arsenijević, Marija Mikić, Todor Jovanović, Bojan Žirović, Aleksandar Kukolj, Andrej Pipović, Miljan Davidović i Marko Misirača
  Režiser: Don Hall, Carlos López Estrada

Film: MATER

 • 5. i 6. maj 2021. /20:10 sati /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Debitantski film Jure Pavlovića (čiji je kratkometražni film “Piknik”osvojio nagradu Evropske filmske akademije 2015. Godine) intiman je portret kompleksnih odnosa između majke i ćerke koji broji svoje poslednje sate. Iz Nemačke gde sada živi i radi, Jasna se vraća kući, u kojoj je odrasla, da bi brinula o svojoj bolesnoj majci koja je na samrti. Nije joj trebalo puno da ponovo snažno oseti kako je ta sredina zatvara i guši. Njena tvrdoglava i manipulativna majka koja joj se suprotstavlja u svakom momentu te dane joj čini još težim. Jasna u kuću poziva rođake, prijatelje i negovatelje, “sve koje zna” kako bi svoj boravak učinila iole podnošljivim. Umesto toga, shvata da mora sama da se izbori sa spletom zamerki od strane majke, koje sežu čak i u detinjstvo, nadajući se da će na kraju ipak naći svoj prividni unutrašnji mir.
  Mater je provokativan i iskren film koji u sebi sadrži promišljanje o gubitku, oprštaju i boli.
  Žanr: drama
  Uloge: Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima, Anka Vučković
  Režiser: Jure Pavlović

Film: NAJBOLJE GODINE

 • 7. i 10. maj 2021. /20:10 sati /
  VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Priča o Italiji, od osamdesetih godina do danas, ispričana kroz živote četvorice prijatelja, kroz 40 godina njihovih ljubavi, traganja, uspeha i neuspeha.
  Žanr: drama
  Uloge: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria
  Režiser: Gabriele Muccino

VRH