O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji Nekategorizovano

Koncert učenika solo pevanja Muzičke škole „Kosta Manojlović“, Zemun

Učenici solo pevanja Muzičke škole “Kosta Manojlović” iz Zemuna, klasa prof. Nenada Nenića u sredu, 19. maja 2021. godine u Modernoj galeriji Kulturnog centra održaće koncert. Na repertoaru: Natalije Platiše, Davida Surdanovića, Silvije Nedeljković, Grigorija Nikolaja jakovljevića I Teodore Pejić, biće odabra dela velikana klasične muzike. Klavirska pratnja biće Mr Helena Gavroska Početak koncerta je
Opširnije + By kategoriji VESTI

Odobrena još dva projekta Kulturnog centra

Još dva projekta Kulturnog centra dobila su zeleno svetlo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Reč je o projektima „49. Sabor narodnog stvaralaštva Srbije“, koji će i ove godine će biti održan u Gornjem Milanovcu i realizaciji prve faze 16. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature. Zbog epidemiološke situacije, prošle godine, Sabor narodnog stvaralaštva upriličen je skromno,
Opširnije + By kategoriji VESTI

Predstava: “Mali bračni zločini”

“Biblioteka bez prašine nije biblioteka. Ni mrvice od hleba ne treba sklanjati sa stola, svetlo ne mora da se gasi… Nabraja supruga sve ono što je njen muž tokom decenije i po zajedničkog života usvojio kao pravilo. On se toga ne seća. Amnezija ga je odvela u neki drugi svet u kome više ne zna

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH