O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Dobrotvorni koncert za Srnu

Gornjomilanovački bendovi: “Cactuls Fields”, “Dobra genetika”, “Zauvar”, “Plišani mališan” i “Reflection” u petak, 6. avgusta 2021. godine organizuju u Bašti velike sale Kulturnog centra humanitarni koncert za Srnu. Prikupljena sredstav biće uplaćena na namenski račun I iskorišćena za lečenja naše sugrađanke. Početak koncerta je u 19 sati.
Opširnije + By kategoriji VESTI

Izložba “Rudarke”, Marije Đoković

Povodom 6. avgusta – Dana rudara “Rudnik olova i cinka – Rudnik” i kompanija Kontango predstaviće u Galeriji Doma kulture na Rudniku izložbu fotografija žena koje rade u srpskim rudnicima. Autor izložbe je Marija Đoković, a postavka je naziva “Rudarke”. Marija je fotografisala portrete rudarki u njihovim radnim okruženjima u Boru, Senjskom Rudniku, Resavici i
Opširnije + By kategoriji VESTI

Koncert: LARSKA

Kragujevački trio: Luka Stoisavljević – bas i vokal, Dušan Lazić – bubanj i Duško Djed Jovanović – bas, koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych / desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare u četvrtak 5. avgusta 2021. godine u Bašti velike sale Kulturnog centra održaće koncert. Njihov masivni zid zvuka

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH