KCGM

Repertoar bioskopa

Mart 2019. godine

Animirani film: KORGI - KRALJEVSKI PAS VELIKOG SRCA (SINHRONIZOVAN)

 • 21. i 22. mart /18:00 sati/ VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 200 dinara

  Animirani film o omiljenoj vrsti pasa britanske kraljice Elizabete, velškim korgijima, od kojih se još od detinjstva ne odvaja.
  Rex je mali nevaljalac ali ipak najomiljeniji pas britanske kraljice. Jednog se dana izgubi u Londonu i nađe u društvu različitih vrsta pasa koji se međusobno svađaju i sukobljavaju. Tokom svog epskog putovanja u kojem traži put za povratak svojoj voljenoj vlasnici, Rex uspeva da se zaljubi i otkrije svoj pravi identitet.
  Žanr: animirani
  Režiser: Ben Stassen, Vincent Kesteloot

Film: ZELENA KNJIGA

 • 21. i 22. mart /20:00 sati/ VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 200 dinara

  Zasnovan na istinitoj priči, film prati neobrazovanog ali dovitljivog izbacivača italo-američkog porekla koji postaje vozač afro-američkog klasičnog pijaniste na turneji po koncertnim dvoranama širom američkog Juga, 1960-ih godina. Na tom putu, dvojica potpuno različitih ljudi suočavaju se sa nepravednošću američkog sistema i stiču poštovanje prema talentima onog drugog, kao i snagu da se zajedno odupru nevoljama. Rađa se prijateljstvo i razumevanje koje će promeniti njihove živote. Toni Lip, opaki izbacivač iz noćnog kluba u potrazi je za novim poslom. Ponuda koja najviše obećava je mesto vozača afro-američkog klasičnog pijaniste Dona Širlija na koncertnoj turneji kroz krajnji jug zemlje. Nimalo oduševljen što će raditi za crnca, Toni ipak prihvata posao i počinje put naoružan Zelenom knjigom, vodičem za sigurno putovanje kroz američku rasnu segregaciju. Snobovski učen pijanista i grubi izbacivač jedva da pronalaze zajednički jezik zbog suprotstavljenih stavova prema životu i idealima. Međutim, dok svedoče i trpe strašne nepravde na putu, njih dvojica pronalaze novo poštovanje prema talentima i srcu onog drugog. Među njima se razvijaju prijateljstvo i razumevanje koji će im promeniti živote. Glavne uloge tumače Vigo Mortensen i Maheršala Ali. Režiju potpisuje Piter Fareli inspirisan pričom o istinskom prijateljstvu koje je nadmašilo rasne, klasne i društvene prepreke ranih 60-tih godina u Americi.
  Žanr: drama
  Glumci: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini
  Režiser: Peter Farrelly

Film: BALKANSKA MEĐA

 • SVEČANE PROJEKCIJE: 25. mart 2019. godine /17:30 i 20:00 sati/ VELIKA SALA KCGM
  26, 27, 28, 30. i 31. mart 2019. godine /20:00 sati/ VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije, u bioskope stiže film „Balkanska međa“ - akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini.
  Ova 24 časovna akcija od velike geopolitičke važnosti, motivisala je ruske scenariste da kroz splet ličnih drama glavnih junaka, prenesu priču o istorijskoj prekretnici koju je međunarodna javnost ocenila kao mogući početak novog velikog rata. Ovaj filmski spektakl, iako bazično naslonjen na bolnu ratnu tematiku, šalje snažnu miroljubivu poruku i pouku o prijateljstvu dva naroda.
  Svečana beogradska premijera filma “Balkanske međe” zakazana je za 19. mart u Sava centru, dok će u bioskopima širom Srbije biti dostupan od 21. marta.
  Žanr: akcija, drama
  Glumci: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Milena Radulović, Aleksandra Radojičića, Aleksandar Srećković Kubura, Srđan Žika Todorović, Emira Kusturica, Goša Kucenko i Anton Pampušni
  Režiser: Andrejem Volginom

  Svečane projekcije filma "Balkanska međa", na kojima će prisustvovati deo realizatora ovog filma, predviđene su za ponedeljak, 25. mart 2019. godine.

Film: MIA I BELI LAV

 • 26, 27. i 28. mart /18:00 sati/ VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 200 dinara

  Emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi između mlade devojke i belog lava, snimana preko tri godine i njenog neverovatnog putovanja kroz afričke savane kako bi svom najboljem prijatelju našla novi dom.
  Žanr: avantura, porodični
  Glumci: Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton
  Režiser: Gilles de Maistre
VRH