KCGM

Repertoar bioskopa

Januar 2020. godine

Kulturni centar zadržava pravo izmene termina i repertoara

Animirani film: VREME JE ZA SANKANJE

 • 23. i 24. januar 2020. /17:00 sati / Velika sala KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Fića i njegov tim su pred novim izazovom. Spremaju se za takmičenja u sankanju a glavni protivnici su mu misteriozni Zoki i njegova rođaka – lepa, ali snažna Čarna. Fića je specijalno za trku konstruisao fantastične sanke, ali se one u prvoj trci raspadnu malo pre linije cilja. To je težak gubitak za Fiću koji se ne miri sa činjenicom da je možda napravio grešku u konstrukciji ili da je strategija trke bila promašaj. Zajedno sa svojim prijateljima otkriva da je Zoki varao da bi se domogao pobede. Fića zahteva revanš trku... Zoki naravno pristaje, pod uslovom da Fića napravi novu pistu za trku. Kada je sa drugovima napravio spektakularnu trasu, Zoki je shvatio da sa Fićom nema šale, i počinje da smišlja nove smicalice. Dok se spremaju za novu trku Zoki je obezbedio sve podvale da bi dobio trku. Ali i Fića sa svojim driugarima ima nekoliko jakih iznenađenja za njega.
  Žanr:animirani, avantura, komedija
  Glumci:Sonja Ball, Hélène Bourgeois Leclerc, Mehdi Bousaidan
  Režiser:Benoît Godbout, Jean-François Pouliot

Dokumentarni film: Električni orgazam za ljude budućnosti

 • 23. i 24. januar 2020. /19:00 sati / Velika sala KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Prateći Električni orgazam na njihovoj prekookeanskoj turneji proleća 2018. godine, slikamo portret jednog od najpopularnijih i najdugovečnijih rok bendova na prostorima bivše Jugoslavije, otkrivajući zanimljive i manje poznate detalje koji su činili njihovu 39 godina dugu karijeru, a sve direktno iz sećanja samih članova benda.
  Reditelj filma: Marija Vukić
  Producent: Marija Vukić

Film: OKRUG

 • 23. i 24. januar 2020. /20:00 sati / Velika sala KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Okrug je novi film Grimura Hakonarsona, reditelja velikog festivalskoh hita filma „Ovnovi“ nagrađenog Gran prijem u Kanu pre 3 godine. Još jedan islandski hit u sjanoj produkciji nam stiže u bioskope! Nakon što Inga, sredovečna žena koja se bavi uzgojem stoke na Islandu postane udovica, shvata da nema puno izbora i da mora da stane na svoje noge što pre. Odlučuje da započne nov život – ''po svojim pravilima'' i ustaje snažno protiv korupcije i nepravde u svojoj zajednici. Film je snimljen prema istinitom događaju, ali je reditelj, kako sam kaže, od toga napravio fikciju i pretvorio u sjajnu filmsku priču. Film je podržan od strane MEDIA programa Kreativne Evrope.
  Žanr: drama
  Režija: Grimur Hakonarson

Film: DULITL
sinhronizovan na srpski

 • 28. januar 2020. /16:00 sati / Velika sala KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Robert Dauni Džunior oživljava jedan od najdražih književnih likova u živopisnoj obradi čuvene priče o čoveku koji je mogao da priča sa životinjama - Dulitlom.
  Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr Džon Dulitl (Robert Dauni Džunior), poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.
  Doktoru se na ovom putovanju priključuje mladi, samoprozvani šegrt (Hari Kolet, Dunkirk) i zanimljiva životinjska družina, koju čine nervozni gorila (dobitnik Oskara Rami Malek), entuzijastična ali pomalo ograničena patka (dobitnica Oskara Oktavija Spenser), duo koji se stalno prepire a čine ga cinični noj (Kumail Nandžijani, The Big Sick’s) i optimistični beli medved (Džon Sina, Bamblbi) i tvrdoglavi papagaj (dobitnica Oskara Ema Tomson), koji je Dultilov najpoverljiviji savetnik.
  U filmu takođe igraju Antonio Banderas, Majkl Šin (Kraljica) i dobitnik Oskara Džim Brodbent a glasove su pozajmili i još jedna dobitnica Oskara Marion Kotijar, Franses de la Tur, Rejf Fajns, Selena Gomez, Tom Holand i Krejg Robinson.
  Žanr: avantura, komedija, porodični
  Glumci: Robert Downey Jr., Tom Holland, Emma Thompson
  Režiser: Stephen Gaghan

Film: MALE ŽENE

 • 28. i 29. januar 2020. /18:00 sati / Velika sala KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Bezvremenska priča koja će vam ugrijati srce ove zime.
  Priča o četiri mlade žene, koje se bore za sopstveni životni put, bazirana na istoimenom romanu i klasiku, je večna i bezvremenska. Četiri sestre Meg, Džo, Ejmi i Bet Marč upoznajemo još kao devojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale da žive same s majkom Marme, moralnim stubom porodice, dok je njihov otac otišao da da svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratiće ih celog života, dok će svaka od njih pokušati da pronađe svoje mesto pod suncem.
  Žanr:drama, romantični/ljubavni
  Glumci:Florence Pugh, Emma Watson, Saoirse Ronan, Eliza Scanlen, Meryl Streep Režiser:Greta Gerwig

Film: GOSPODA

 • 28. i 29. januar 2020. /20:30 sati / Velika sala KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Od reditelja Gaja Ričija, dolazi nova sofisticirana akciona komedija s velikim filmskim zvezdama u glavnim ulogama.
  Američki iseljenik Miki Pirson (Metju Mekonahi) je u Londonu izgradio profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vest da zauvek želi da se povuče iz tog posla, pokreće se niz zavera, podmićivanja i ucenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija.
  Žanr:akcija, krimi
  Glumci:Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Colin Farrell
  Režiser:Guy Ritchie

Film: SLUGA

 • 29. i 31. januar 2020. /16:00 sati / Velika sala KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Rođen u bogataškoj porodici, mladi Grigorij, „Griša“ (Miloš Biković) je toliko ušuškan u svom lagodnom životu da misli da je „iznad zakona“. Kada ode predaleko u svojim ispadima i biva suočen sa zatvorskom kaznom, njegov otac preduzima radikalne mere. Uz pomoć starog prijatelja, psihologa, otac smišlja plan da rehabilituje svog neposlušnog sina. Griša upada u izrežiranu saobraćajnu nezgodu, a kada dođe sebi, biće 1860. godina, a on će se naći na velikom seoskom imanju, kao obični sluga bez veza i bez primesa života kakav je do tada živeo.
  Ljudi koji ga okružuju na imanju su takođe sluge i nikada nisu čuli za recimo - mobilne telefone. Griša prolazi težak put od razmaženog bogataša do čoveka koji ceni mala životna zadovoljstva i vredan rad, koji upoznaje dobre strane pravog prijateljstva i naravno, ljubavi.
  Žanr: komedija, avantura, fantazija Glumci: Miloš Biković, Ivan Ohlobistin, Marija Mironova, Aleksandr Samojlenko, Aleksandra Bortič, Olga Dibceva Režiser: Klim Šipenko

Film: JADNICI

 • 31. januar i 3. februar 2020. /20:00 sati / Velika sala KCGM
  4. februar 2020. /18:00 sati / Velika sala KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Stefan se nedavno pridružio odredu za borbu protiv kriminala u Monfermeju, predgrađu Pariza, gde je i Viktor Igo smestio svoj poznati roman Jadnici. Zajedno sa svojim novim kolegama Krisom i Gvadom, iskusnim članovima tima, ubrzo otkriva da među lokalnim bandama vlada tenzija. Kada se ova trojka nađe u haosu, nastalom tokom jednog hapšenja, dron će snimiti nešto što preti da otkrije istinu o svakodnevnom životu u getu. Inspirisan neredima u Parizu 2005. godine i Lađ Lijevim istoimenim kratkim filmom, Jadnici su provokativni uvid u napet odnos koji vlada između lokalnog stanovništva i policije.
  Žanr: drama
  Glumci: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly
  Režiser: Ladj Ly

Film: PAVAROTI

 • 31. januar, 3. i 5. februar 2020. /18:00 sati / Velika sala KCGM
  4. februar 2020. /20:00 sati / Velika sala KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Od autorskog tima koji je snimio dokumentarni film „Godine Bitlmanije“ (The Beatles Eight Days A Week – The Touring Years), stiže nam očaravajuće ostvarenje “Pavaroti“ koje otkriva ikonu koja je približila ljudima operu.
  Dobitnik nagrade Oskar, reditelj Ron Hauard ponovo osvaja publiku jedinstvenom pričom o čuvenom Glasu...Čoveku...Legendi. Luciano Pavaroti dao je svoj život muzici i svoj glas celom svetu. Ovaj dokumentarni film sadrži istorijske koncerte i intimne intervje uključujući nikada do sada viđene snimke i vrhunsku Dolby Atmos tehnologiju.
  Uloge: Andrea Griminelli, Nicoletta Mantovani, Bono
  Režiser: Ron Howard
VRH