BIOSKOPSKI REPERTOAR

 • Kulturni centar zadržava pravo izmene programa

  Decembar 2022 godine

Film: Boje požara

 • 7. decembar 2022. / 18:00 /
  Velika sala KCGM
  Cena ulaznice 300 dinara

  Februara 1927. održana je sahrana bogatog bankara Marsela Perikura.
  Njegova ćerka Madlen je jedina naslednica, nakon samoubistva njegovog brata Eduara Perikura nekoliko godina ranije. Sudbina će je zadesiti kada njen sin Pol bude ozbiljno povređen i postane invalid. Bez njenog bivšeg muža koji bi je izdržavao, Madlen će morati sama da preuzme očev posao. Ona dobija savete od svog ujaka, Šarla Perikura. Madlen će morati da se suoči sa mnogim preprekama, pohlepom, ljubomorom i korupcijom u Francuskoj i Evropi.
  Žanr: Drama, istorijski
  Uloge: Léa Drucker, Fanny Ardant, Alice Isaaz
  Režiser: Clovis Cornillac

Film: Divlja noć

 • 7. decembar 2022. / 20:30 /
  Velika sala KCGM
  Cena ulaznice 300 dinara

  Dođavola sa onim “sve je mirno”.
  Od 87 Northa, producenata filma Niko, Džon Vik, Atomska plavuša, Dedpul 2, Brzina metka i Paklene ulice - Hobs i Šo dolazi mračna praznična akciona komedija koja nam govori da uvek treba da se kladimo na crveno. Kada tim plaćenika upadne u bogato porodično imanje na Badnje veče, uzimajući sve prisutne za taoce, oni nisu pripremljeni za iznenadne borce: Deda Mraz (Dejvid Harbur, Crna udovica, serija Stranger Things) je na terenu i upravo će pokazati zašto ovaj Nik nije svetac.
  Žanr: akcija, komedija, triler
  Glumci: David Harbour, John Leguizamo, Edi Patterson, Cam Gigandet, Alex Hassell
  Režiser: Tommy Wirkola

Animirani film: Mačak u čizmama: poslednja želja

 • 2d - sinhronizovan na srpski
  8. i 9. decembar 2022. / 18:00 /
  12. i 13. decembar 2022. / 17:00 /
  Velika sala KCGM
  Cena ulaznice 300 dinara

  Ove zime, na veliko platno vraća se omiljeni, šašavi, neustrašivi mačak koji obožava mleko!
  Posle više od decenije, Dream Works Animation predstavlja novu avanturu iz Šrekovog univerzuma. Odvažni odmetnik, Mačak u čizmama otkriće da su njegova strast prema opasnosti i zanemarivanje bezbednosti došli po svoje. Mačak je iskoristio osam od devet života, ali usput se zabrojao. Vraćanje života odvešće ga u njegovu najveću potragu ikada.
  Žanr: animirani, komedija, avantura
  Režiser: Joel Crawford, Januel Mercado

Film: Trougao tuge

 • 8. i 9. decembar 2022. / 20:00 /
  12. decembar 2022. / 20:30 /
  Velika sala KCGM
  Cena ulaznice 300 dinara

  Kanski festival je 2022. određen kao mesto premijere novog, dugoočekivanog filma švedskog nagrađivanog reditelja Rubena Estlunda, koji je na njemu ubedljivo osvojio drugu Zlatnu palmu.
  Trougao tuge, u kom se u ulozi besnog marksiste koji je igrom slučaja kapetan na krstarenju za superbogate našao čuveni Vudi Harelson, svojevrsna je kritika savremenog sveta u pravom estlundovskom ključu. Film je smešten u svet visoke mode, u kojem srećemo par manekena koji se nalazi na raskrsnici svojih karijera. Oni su pozvani na luksuzno krstarenje kao instagram influenseri kako bi dodatno doprineli glamuru neobičnog i, pre svega, prebogatog društva koje se našlo na jahti. Kada jahta potone, nasukani su na pustom ostrvu s grupom milijardera i čistačicom. U borbi za preživljavanje i opstanak na ostrvu, stare društvene hijerarhije se raspadaju i preokreću.
  Žanr: komedija
  Glumci: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Dolly De Leon, Woody Harrelson, Iris Berben
  Režiser: Ruben Östlund

Domaći film: Da li ste videli ovu ženu?

 • 12. i 13. decembar 2022. / 19:00 /
  Velika sala KCGM
  Cena ulaznice 300 dinara

  Kroz tri različita života, jedna sredovečna žena pokušava da iskoči iz svoje kože.
  U vrelini letnjeg dana, Draginja pronalazi telo mrtve žene koja podseća na nju. U vrelini letnjeg dana, Draginja unajmljuje lažnog muža kako bi se pokazala pred prijateljima. U hladnoći zimske noći, Draginja luta ulicama grada u potrazi za izgubljenim pamćenjem.
  Žanr: drama
  Glumci: Ksenija Marinković, Isidora Simijonović, Boris Isaković, Alex Elektra, Ivana Vuković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić
  Režiser: Dušan Zorić, Matija Gluščević

Film: Lamborgini: Čovek koji je stvorio legendu

 • 13. i 14. decembar 2022. / 20:30 /
  15. i 16. decembar 2022. / 17:00 /
  Velika sala KCGM
  Cena ulaznice 300 dinara

  Jedan od najbogatijih ljudi u Italiji, Lamborgini je imao drugačiji automobil za svaki dan u nedelji i bio je poznat po svojoj ljubavi prema stilu života slavnih.
  Film se zasniva na biografiji Feručija Lamborginija i ocrtava dug život slavnog preduzetnika od proizvodnje traktora na početku njegove karijere, preko proizvodnje vojnih vozila tokom Drugog svetskog rata, a zatim na projektovanje i proizvodnju legendarnih Lamborgini luksuznih sportskih automobila koji su u konačnici definisali njegovu zaostavštinu.
  Žanr: biografski, drama
  Glumci: Frank Grillo, Eliana Jones, Mira Sorvino, Gabriel Byrne, Giorgio Cantarini
  Režiser: Bobby Moresco

Film: Avatar: put vode (3d)

 • 15, 16. i 20. decembar 2022. / 19:00 /
  Velika sala KCGM
  Cena ulaznice 400 dinara

  Džejk Sali živi sa svojom porodicom na planeti Pandori. Kada se vrati poznati neprijatelj koji pokušava da ih uništi, Džejk i Nejtiri se udružuju sa vojskom Navi naroda kako bi zaštitili svoju planetu.
  Žanr: akcija, avantura, naučna-fantastika
  Glumci: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis Režiser: James Cameron

VRH