KCGM

Repertoar bioskopa

Oktobar 2019. godine

Kulturni centar zadržava pravo izmene termina i repertoara

Film: GRDANA - GOSPODARICA ZLA

 • 23. oktobar 2019. /18:00 sati, (titlovano) /VELIKA SALA KCGM
  24. oktobar 2019. /18:00 sati, (sinhronizovano) / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  U Diznijevoj avanturi “GRDANA GOSPODARICA ZLA”, nastavku filma iz 2014. godine koji je bio hit na bioskopskim blagajnama, Grdana i njena kuma Ružica počinju da preispituju složene odnose kojima su vezani, dok ih predstojeći događaji navode na različite smerove. Neočekivani saveznici i mračne nove sile ulaze u igru. Godine su bile naklonjene Grdani i Ružici. Njihov odnos, rođen iz slomljenog srca, osvete i ultimativne ljubavi, cveta. Ali mržnja između ljudi i vila i dalje postoji.
  Predstojeće venčanje između Ružice i princa Filipa je povod za veliko slavlje u kraljevstvu, jer takvi događaji i služe zbližavanju dva sveta. Kada neočekivani susret uvede novu, moćnu alijansu, Grdana i Ružica biće na suprotstavljenim stranama, stavljajući na proveru njihovu odanost i postavljajući pitanje da li one zaista mogu biti prava porodica.
  SINHRONIZACIJA: Ivana Knežević, Anica Dobra, Marina Aleksić, Vukašin Jovanović, Stevan Piale, Marko Janjić, Mladen Sovilj, Dušan Premović, Milan Čučilović, Jelena Anđelković, Milena Moravčević, Tamara Pavlović, Elizabeta Đorevska, Marko Marković Žanr: avantura, porodični, fantazija
  Glumci: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Ed Skrein, Chiwetel Ejiofor
  Režiser: Joachim Rønning

Domaći film: EKIPA

 • 24, 28, 29. i 30. oktobar 2019. / 20:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  Beskrupolozni menadžeri, pomalo nasilni lovatori, jedna italijanka, fudbalska zvezda Partizana i brat od tetke koji navija za Zvezdu, sreću se silom prilika za vreme derbija. Nakon derbija, Zdravko - zvezda Partizana (Rade Ćosić), Klupa koji je njegov brat od tetke, a ujedno navijač Zvezde (Andrija Milošević) i Stefke dobar drug iz detinjstva (Lazar Đukić), nailaze na Italijanku, ženu svačijeg života (Ivana Dudić). Posle lude večeri, oni kao ekipa odlaze da vrate dug Skaretu lovatoru (Dragan Jovanović), koji već godinama pokušava da potpiše ugovor sa Zdravkom. On i dalje odbija saradnju, što ekipi stvara velike probleme – kako da nađu pare za tri dana i kako da se oslobode čuvenog prevaranta Dekija BMW-a (Miloš Timotijević).
  Žanr: komedija, drama
  Glumci: Andrija Milošević, Rade Ćosić, Sergej Trifunović, Dragan Jovanović, Srđan Todorović, Ljubomir Bandović, Ljiljana Stjepanović, Ivana Dudić, Anđela Jovanović Režiser: Marko Sopić

Dokumentarni film: ZAROBLJENO VREME

 • 25. oktobar 2019. / 19:30 sati / VELIKA SALA KCGM
  Slobodan ulaz

  Priča o jednom čoveku, jednoj zemlji i jednom vremenu. Putovanje sa Pecom Popovićem kroz emotivni zavičaj i godine u kojima je rokenrol bio važan.
  Celovečernji dokumentarni film "Zarobljeno vreme" scenariste i reditelja Milana Nikodijevića koji je u proteklih godinu i po dana prikazan ne samo u Srbiji, već i brojnim zemljama Evrope i sveta 25. oktobra biće predstavljen gornjomilanovačkoj publici. Film o putovanju Petra Pece Popovića po emotivnom zavičaju i njegovim susretima sa junacima i graditeljima jugoslovenske rok scene nagrađen je na šibenskom Solo music festivalu.

  Reditelj:
  MILAN NIKODIJEVIĆ
  Rođen u Kragujevcu 1956. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Novinarstvom i filmskom kritikom bavi se od 1978. godine. Objavljivao u gotovo svim dnevnim i nedeljnim listovima i književnoj periodici SFRJ, SRJ, SCG i Srbije. Na radio i televizijskim stanicama realizovao serijale posvećene filmu i umetnosti. Dobitnik više priznanja za medijsko stvaralaštvo. Dugogodišnji direktor Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Redovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

  Filmografija
  Producent, scenarista i reditelj dokumentarnih filmova:
  - ZABRANJENI BEZ ZABRANE (2007) (zajedno sa D. Tucakovićem)
  - ŠTA HOĆE TI LUDACI? (2007)
  - DOVIĐENJA U SLEDEĆOJ ZASEDI (2007)
  - OSVAJANJE SLOBODE (2007)
  - SKUPLJAČ SEOBA (2007)
  - PLASTIČNA BOMBA (2007)
  - MICA I OKOLNE PRIČE (2010)
  - KARAMAZOV – SLIKE DUŠE (2012)
  - SPOKOJ KRAJA (2013)
  - ZAROBLJENO VREME (2017) /Festival special mention, SOLO POSITIVO FILM FESTIVAL Šibenik, 2017; Najbolji film, DNR festival Beograd, 2018; Najbolji film, DokuMfest Zenica 2018/

  Producent, scenarista i reditelj dokumentarnih televizijskih serija:
  - SLIKE DUŠE (tri ciklusa, 15 epizoda; 2001; 2002; 2012)
  - POSETILAC (160 epizoda; 2014 /2015)
  - ROKOPISAC ( 5 epizoda; 2018)

  Autor knjiga: ZABRANJENI BEZ ZABRANE (1995)
  SCENARIJA PISANA LEVOM ILI DESNOM RUKOM (2000)
  SLIKE DUŠE (2001)
  OD FAJRONTA DO SVITANJA (2008)

Film: OVČICA ŠONE: FARMAGEDON

 • 25. i 28. oktobar 2019. /18:00 sati, (sinhronizovano) / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  OVČICE SU PONOVO U AKCIJI!
  Nastavak ludog prvog dela OVČICA ŠONE ponovo stavlja čuvenu farmu u opasnost. Ali ovaj put opasnost nije zemaljska već dolazi iz svemira. Ali za Šoneta ni vanzemaljska pretnja nebi trebala da predstavlja problem. Da li će farma preživeti napad iz svemira? Ostaje nam da vidimo u filmu OVČICA ŠONE: FARMAGEDON.
  Žanr: animirani, komedija, avantura
  Glumci: Justin Fletcher, John Sparkes, Kate Harbour
  Režiser: Will Becher, Richard Phelan

VRH