KCGM

Repertoar bioskopa

Novembar - decembar 2018. godine

Animirani film: PRINCEZA I ZMAJ - BESKRAJNA PRIČA (Sinhronizovan na srpski jezik)

 • 14. i 15. novembar 2018. godine / 18:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 200 dinara

  Na proslavi svog sedmog rođendana mala princeza Sofija luta kroz tajne odaje dvorca i pronalazi čarobnu knjigu koja je vodi u čudesnu zemlju.
  U tom svetu punom zmajeva, živopisnih stvorenja i gnoma, Sofija započinje svoju uzbudljivu pustolovinu da nađe ogledalo kojim može da se poveže sa svojim prijateljima u dalekoj zemlji. U toj avanturi saznaje da i u njenom dvorcu postoji tajno ogledalo pomoću kojeg može da se poveže sa svojom majkom koja je napustila kralja Alistera dok je ona bila još beba. Vraća se kući sa svojim najboljim prijateljem zmajem i saznaje da je ogledalo sakrio pokvareni savetnik kralja Alistera. Sofija i Zmaj zajedno kreću u potragu za čarobnim ogledalom, pronalaze majku i proteraju zlog savetnika sa dvora.
  Žanr: animirani
  Glumci: Irina Kireeva, Konstantin Kozhevnikov, Ani Lorak
  Režiser: Marina Nefedova

Film: BOEMSKA RAPSODIJA

 • 14. i 15. novembar 2018. godine / 20:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  16. novembar 2018. godine / 17:30 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 200 dinara

  Priča o nastanku legendarne britanske rok grupe Queen i njenom frontmenu Frediju Merkjuriju.
  „Boemska rapsodija“ je biografski film koji slavi grupu Queen, njihovu muziku i izvanrednog frontmena Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti. Kroz presek kultnih pesama i revolucionarnog zvuka, film takođe prati i meteorski brz razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vreme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na Live Aid-u, kada je Merkjuri, gledajući u oči svoju smrtnu bolest, poveo bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u istoriji rok muzike. Uz stalno jačanje nasleđa benda, koji je uvek bio više kao porodica, grupa Queen u svakom trenutku, pa i danas, neiscrpno nadahnjuje brojne sanjare, autsajdere i ljubitelje muzike. U ulozi Fredija Merkjurija našao se Rami Malek, zvezda serije Mr. Robot, koji neverovatno podseća na energičnog frontmena grupe Queen. Malek će zapravo pevati u filmu, ali će njegov glas biti dopunjen Fredijevim.
  Žanr: drama, biografski, mjuzikl
  Glumci: Rami Malek, Ben Hardy, Gwilym Lee, Joe Mazzello, Lucy Boynton
  Režiser: Bryan Singer

Film: JUŽNI VETAR

 • 19. novembar 2018. godine /17:30 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice: 250 dinara

  U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu.
  Žanr: krimi
  Glumci: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev
  Režiser: Miloš Avramović

Domaći film: ZASPANKA ZA VOJNIKE

 • 16. i 19. novembar 2018. godine / 20:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  20. novembar 2018. godine / 18:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 250 dinara

  Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su kao i stotine hiljada drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi već prekaljeni ratnici a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine. Ovo je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu… Žanr: ratni
  Glumci: Ljubomir Bandovic, Marko Vasiljevic, Vuk Jovanovic, Marko Pavlovski
  Režiser: Predrag Antonijevic

Film: OVERLORD

 • 20. i 23. novembar 2018. godine /20:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 200 dinara

  Veče uoči Dana D, američki padobranci iskrcavaju se iza neprijateljskih linija, kako bi odradili zadatak od suštinske važnosti za uspeh invazije. Ali, kako se približavaju svojoj meti, shvataju da se tu dešava nešto mnogo više od nacističke okupacije sela i obične vojne akcije. Tako će se naći u borbi sa natprirodnom silom, koja je deo nacističkog eksperimenta.
  Žanr: horor
  Glumci: Wyatt Russell, Jovan Adepo, Ben Tavassoli, Pilou Asbæk, Mathilde Ollivier
  Režiser: Julius Avery

Animirani film: GRINČ (sinhronizovan na srpski jezik)

 • 23, 24. i 25. novembar 2018. godine /18:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 200 dinara

  Universal Pictures i Ilumination predstavljaju nam fenomenalnu animiranu avanturu, baziranu na književnim, prazničnim klasicima doktora Susa.
  GRINČ je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliji praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričaće nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma. Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino ko mu pravi društvo je njegov verni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavanju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje susede jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grinča sve više i više nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera. Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da je jedino šta mu preostaje kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine, da ukrade Božić. Kako bi to izveo, rešio je da se maskira u Deda Mraza.
  Žanr: animirani, porodični, komedija
  Glumci: Milan Tubić, Nebojša Ilić, Mina Lazarević, Zoran Kesić
  Režiser: Scott Mosier, Yarrow Cheney

Film: FANTASTIČNE ZVERI - GRINDELVALDOVI ZLOČINI

 • 24. i 25. novembar 2018. godine /20:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 200 dinara

  Nakon što su nas prošle godine oduševili filmom „Fantastične zveri i gde ih naći ”, slavna autorka Heri Poter serijala, J.K. Rouling, i studio Vorner Bros. pripremili su novu poslasticu za sve ljubitelje sveta čarobnjaka.
  U novom nastavku Fantastičnih zveri, pratimo Njuta Skamandera i Albusa Dambldora u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gelertu Grindelvaldu. U knjizi „Hari Poter i relikvije smrti” čitaoci i su mogli saznati da su Albus i Gelert nekad bili vrlo bliski, pre nego što su postali najgori neprijatelji. Osećaj magije u ovom filmu je gotovo stvaran. Odlična ekipa koja stoji iza filma naslućuje kako je drugi nastavak Fantastičnih zveri prava filmska poslastica koja se nikako ne sme propustiti. Žanr: fantazija, avantura
  Glumci: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol
  Režiser: David Yates

Film: LOS BANDO

 • 26. novembar 2018. godine /18:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 200 dinara

  Los Bando Imortale je ludi roud muvi o mladom bendu iz Norveške koji je, da bi učestvovao u nacionalnom takmičenju u rock end rolu krenuo na put duž države trkajući se sa vremenom, policijom i svojim roditeljima. I to nije sve - u stalnoj su potrazi za basistom koji im nedostaje, a sa pevačem koji ne mume da peva! Iako još uvek nemaju srca da mu to i kažu, kada saznaju da su primljeni na takmičenje moraće brzo da prelome kako dalje. Posle jedne audicije primaju devetogodišnju Tinu da im bude basista – i to na violončelu, a lokalnog reli vozača upošljavaju kao vozača benda. Ono što ne znaju je da on u stvari i nema vozačku dozvolu.
  Žanr: Komedija
  Režija: Christian Lo

Film: VOLJENI

 • 27. novembar 2018. godine /18:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 200 dinara

  Irena živi u vrlo trošnoj kući u predgrađu Rija sa mužem i četvoricom sinova. Kada se njenom sinu tinejdžeru, lokalnoj rukometnoj zvezdi, ukaže prilika da se ovim sportom profesionalno bavi u Nemačkoj, Irenina porodica ima samo nekoliko nedelja da se pripremi za njegov odlazak, a ona sama isto toliko vremena da prevaziđe svoju anksioznost.
  Iako je njegov odlazak preveliki šok za nju, ona ga u isto vreme posmatra i kao priliku da sebe opet vidi i kao ženu, a ne smao kao majku. Stiče srednjoškolsku diplomu, pronalazi nov posao i pravi planove za novi porodični dom. Kako ona počinje da cveta, tako i stvari za njenu porodicu počinju da izgledaju mnogo bolje. Shvata da, kad se jedna vrata zatvore, druga počnu da se otvaraju i da je budućnost svetla sve dok se oni drže zajedno na okupu. Uprkos svemu.
  Žanr: drama
  Režija: Gustavo Pizzi

Dokumentarni film: MAKALA

 • Sreda, 28. novembar 2018. godine /19:00 sati / Velika sala KCGM
  Slobodan ulaz

  “Makala” (2017) je dokumentarni film francuskog reditelja Emanuela Grasa (“Bovines” (2012) i “300 Souls” (2015)). To je jednostavna priča o radu jednog čoveka ispričana sa poetičnošću koja ostavlja neizbrisiv utisak
  Kabvita Kasongo ima 28 godina i živi u Demokratskoj Republici Kongo. Svako jutro u zoru, odlazi sa sekirom preko ramena, započinje seču drveća od kojih će se kasnije praviti drveni ugalj. To je samo jedan od napornih zadataka koje Kasongo mora da uradi kako bi drveni ugalj dospeo na tržište. Njegova sredstva su ograničena na klimavi bicikl pomoću koga prevozi ugalj, ali sanja da će jednog dana izgraditi bolji krov za svoju porodicu, iako njegov san zahteva ogroman napor.
  Uloge: K. Kasongo, L.Kasongo
  Režija: Emanuel Gras

  Na 23. Festivalu autorskog filma, (Beograd), posebno priznanje otišlo je u ruke Emanuela Grasa za film "Makala" (Francuska). “Makala” je 2017. godine prikazana i na festivalu u Kanu u okviru Međunarodne nedelje kritičara. U Kanu je osvojio "Nespresso Grand Pri".

  Gost projekcije biće francuski reditelj Emanuel Gras.

Film: ROBIN HUD - POČETAK

 • 30. novembar i 3. decembar 2018. godine /18:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 200 dinara

  Ovaj epski lopov i ratnik već celi vek tera filmadžije da osmišljavaju nove priče o njemu. Scene ovog filma su snimane u Dubrovniku, na Stradunu, u tvrđavi Bokar i Posatu, zahvaljujući reditelju Otu Baturstu, koji je Dubrovnik izabrao između deset svetskih lokacija.
  Nova verzija Robina Huda bavi se mladim danima poznatog lopova i otkriva detalje koji su Robina potakli da se van zakona bori za malog čoveka. Kao mladić pun ideala odlazi u krstaški rat, tamo doživljava samo razočaranja, ali postaje iskusni ratnik. Po povratku ga oneraspoloži što je njegova zemlja zapala u korupciju, čemu se mora suprotstaviti. Robin i njegov zapovednik (Džejmi Foks) tada podižu bunu protiv korumpiranog kralja. U ovoj uzbudljivoj akcionoj avanturi prepunoj eksplozija, ludih scena borbi kao i bezvremenske romantike.
  Žanr: akcija, avantura
  Glumci: Taron Egerton, Ben Mendelsohn, Jamie Dornan, Jamie Foxx
  Režiser: Otto Bathurst

Film: KRID 2

 • 30. novembar i 3. decembar 2018. godine /20:00 sati / VELIKA SALA KCGM
  Cena ulaznice 200 dinara

  Majkl B. Džordan i Silvester Stalone repriziraće svoje uloge kao Adonis Krid i Roki Balboa. Krid 2 nastavak je Roki sage i nastavak filma Krid: Legenda je rođena iz 2015. godine koji je zaradio preko 170 miliona dolara na blagajnama širom sveta. Adonis Krid će morati da uskladi život između ličnih obveza i priprema za sledeću veliku borbu. Suočavanje s protivnikom svoje porodice i samo ga još više motiviše za borbu u ringu. Roki i Adonis suočiće se sa svojim zajedničkim nasleđem i shvatiti da ništa nije važnije od porodice. Krid 2 će nam pokazati šta nas to čini prvacima, i da zapamtimo jednu stvar - bez obzira gde se nalazimo, ne možemo pobeći od svoje prošlosti.
  Žanr: drama
  Glumci: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Florian Munteau, Tessa Thompson
  Režiser: Steven Caple Jr.
VRH