Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Opširnije...

 

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić", Savinac

Likovna kolonija „Mina Vukomanović Karadžić“ na Savincu započela je rad juna 1994. godine, povodom stogodišnjice smrti poznate srpske slikarke, a u organizaciji Skupštine opštine Gornji Milanovac i Muzeja rudničko-takovskog kraja. Odlukom Skupštine opštine, 2005. godine, organizacija  Kolonije je poverena Kulturnom centru. Osnivač Kolonije je Skupština opštine Gornji Milanovac. 

Opširnije...

 

Scensko - muzički i kontakt program

Uredništvo književnog, scensko-muzičkog i kontakt programa koncepciju zasniva na vrednostima koje ističu kreativne slobode i podstiču analitički način razumevanja umetnosti i stvarnosti. Delatnosti Uredništva obavljaju se u saradnji sa drugim službama, a na osnovu realnih mogućnosti Ustanove (finansijska sredstva, ljudski resursi, koordinacija rasporeda i kalendara aktivnosti).

Opširnije...

 

Likovni program

Galerijsko izlagačka delatnost jedna je od glavnih segmenata Kulturnog centra. Uz redovne aktivnosti oko organizovanja i realizacije likovnog programa, na svim nivoima. Kulturni centar je organizator i dve velike likovne manifestacije Međunarodnog bijenala umetnosti minijature i Likovne kolonije «Mina Vukomanović Karadžić».

Opširnije...

 

Filmski program

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Festival će težiti da predstavi glavne pravce i stilove kratkog filma i da inicira kontakte profesionalnih filmskih radnika, sa mladim autorima i publikom.

Opširnije...

 

Amaterski programi

Zahvaljujući saradnji sa amaterskim udruženjima iz Gornjeg Milanovca, Kulturni centar na godišnjem nivou učestvuje u realizaciji više različitih amaterskih programa.

Opširnije...

 

Programi za decu i omladinu

Priprema i realizacija programa za decu jedna je od važnih delatnosti Kulturnog centra. Dugoročnа vizijа Ustanove je da se kontinuiranim bavljenjem kulturnim potrebama dece na nivou grada, kroz različite radionice i programe, naravno u saradnji sa vrtićima i osnovnim i srednjim školama, odneguju budući korisnici naših programa.

Opširnije...

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner