О нама

У протеклих пет деценија постојања Културни центар је израстао у модерну установу, без које је данас, у рудничко-таковском крају, незамислива припрема, организација и реализација захтевнијих пројекта у области културе.

Бијенале минијатуре

Горњомилановачки Бијенале минијатуре основан је 1989. године, под окриљем Удружења ликовних и примењених уметника Горњег Милановца.

Фестивал кратког филма - "Кратка форма"

"Кратка форма" је фестивал намењен свим љубитељима филма. Промоција кратког и мини филма, као и филмског стваралаштва деце и омладине, идеја је фестивала који би у Горњем Милановцу био организован сваке друге године.

Традиција

Почело се од идеје. Са пуно ентузијазма и храбрости. Сви који су мање или више учествовали у раду Установе, део су приче о Културном центру.

Развој

Свако је на свој начин помагао развоју. За четири и по деценије рада и постојања реализовали смо више од 120.000 сати програма.

Посвећеност

Културни центар данас има и довољно снаге и довољно зрелости за нове, велике подухвате. Превасходни циљ нам је да сваким даном будемо све савременији

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Вести

Opširnije + By kategoriji VESTI

Дан жалости у општини Горњи Милановац у понедељак

Поводом тешке саобраћајне несреће која се догодила у Горњем Милановцу у ноћи између 15. и 16. марта 2024. године у којој су смртно страдала два младића старости 23 и 24 године. За Дан жалости одређује се понедељак, 18.03.2024. године. Сходно ОДЛУЦИ О ПРОГЛАШЕЊУ ДАНА ЖАЛОСТИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ, Културни центар отказује најављене програме
Opširnije + By kategoriji VESTI

Неша Бриџис – “Мушко женски свет”

Ненад Даниловић, познатији под псеудонимом Неша Бриџис један је од најпознатијих и најпопуларнијих српских стенд ап (stand – up) комичара у четвртак, 28 марта 2024. године наступиће у Горњем Милановцу у великој сали Културног центра са представом “Мушко – женски свет” . Мушко – женски односи… сама реч говори о много тога. Неша кроз сатиру
Opširnije + By kategoriji VESTI

Концерт “Две гитаре”, Милица Ристић и Борис Поповић

Факултет музичке уметности у Београду и Културни центар “Мија Алексић” организују у уторак, 26. марта 2024. године у холу некадашњег Дома Војске у Горњем Милановцу концерт назива “Две гитаре”. На концерту ће наступити млади и талентовани виртуози Милица Ристић и Борис Поповић. На репертоару ће бити одабрана дела: Пијацоле, Волтона, Сора, Хозеа, Турина … Почетак

Програмске активности

Међународни бијенале уметности минијатуре

Ликовна колонија "Мина Вукомановић Караџић"

Сценско - музички и контакт програм

Ликовни програм

Филмски програм

Аматерски програми

Програм за децу и омладину

Биоскопски репертоар

Издаваштво и дизајн

Партнери и сарадници

Библиотека "Браћа Настасијевић"

Музеј Рудничко-таковског краја

Туристичка организација општине Горњи Милановац

Општина Горњи Милановац

VRH