Dani Izraela

Kulturni centar Gornji Milanovac, u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu od 12. do 16. decembra organizuje Dane Izraela u Gornjem MIlanovcu.
Manifestaciju će u otvoriti izložba fotografija "Pogled na Izrael" koja će biti predstavljena u četvrtak, 12. decembra od 14 sati u Likovnoj galeriji Kulturnog centra.

Dane Izraela upotpuniće izbor nagrađivanih izraelskih filmova novije produkcije. Filmovi će biti prikazani u velikoj sali Doma kulture.

 

Četvrtak, 12. decembar/18 sati/ Dom kulture

FUSNOTA

Hearat Shulayim, 2011, 103 min.

Režija: Džozef Sidar

Uloge: Šlomo Bar-Aba, Lior Aškenazi, Alisa Rozen, Alma Zak, Micah Levenson...

FUSNOTA

Otac i sin, Eliezer i Uriel Školnik su profesori na studijama Talmuda. Sin je uspešniji u naučnoj zajednici zbog čega otac pokazuje neskrivenu zavist. Njihov odnos se dodatno komplikuje kada stigne obaveštenje da je otac postao laureat prestižne nagrade.

Petak, 13. decembar/19 sati/ Dom kulture

PET SATI OD PARIZA

Hamesh shaot me'Pariz, 2009, 90min

Režija: Leonid Prudovski

Uloge: Helena Jaralova, Dror Keren, Mihael Varčavjak, Joram Toledano...

Jedna od najboljih izraelskih komedija poslednjih godina, “pravi dragulj” po kritičarima prestižnog Nju Jork Tajmsa, prati neočekivanu ljubavnu priču između dva živopisna karaktera, neurotičnog vozača taksija Igala i lepe ruske emigrantkinje Line.

Subota, 14. decembar/19 sati/ Dom kulture

POSETA ORKESTRA

Bikur Ha-Tizmoret, 2007, 87 min.

Režija: Eran Kolirin

Uloge: Sason Gabai, Ronit Elkabec, Saleh Bakri...


Poseta_orkestra

Ceremonijalni orkestar aleksandrijske policije kreće iz Egipta put Izraela da održi koncert u Arapskom centru umetnosti, ali zaluta i nađe se u pogrešnom gradu. Muzičari odlučuju da prenoće i tako dospevaju u situaciju da svako na svoj način stupa u komunikaciju sa meštanima.

Ponedeljak, 16. decembar /19 sati/ Dom kulture

MENADŽER LJUDSKIH RESURSA

The Human resources Manager, 2010, 103 min.

Režija: Eran Riklis

Uloge: Mark Ivanir, Noa Silver, Rejmond Amsalem, Guri Alfi, Rozina Kambus...

Menadzer

Tragikomična priča o menadžeru ljudskih resursa u velikoj industrijskoj pekari u Izraelu koji se, da bi sačuvao kredibilitet firme, odlučuje na put u Rumuniji, u pratnji kovčega sa telom postradale radnice pekare. Putovanje se pretvara u neverovatnu avanturu.

Ulaz za sve projekcije je slobodan.

 

Popularni linkovi

RSS

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner