O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Predstava za decu “Svetlucava i Sjajna”

Jelena Kovač Krkić, Danica Radulović, Andrija Kovač i Saša Kuzmanović, glumci pozorišta “Jelenica” iz Beograda u sredu, 24. oktobra 2018. godine od 18 sati u velikoj sali Kulturnog centra, za decu Gornjeg Milanovca, izvešće predstavu “Svetlucava i Sjajna”. “Kao što iz Aladinove čarobne lampe izlazi duh Nemirko i ispunjava tri želje, tako i Svetlucava i
Opširnije + By kategoriji VESTI

Lutka predstava „Kvarna farma“

Za decu PU “Sunce” u petak, 19. oktobra od 14 sati pozorište “Dambo” iz Subotice izvešće u velikoj sali Kulturnog centra Gornji Milanovac lutkar – predstavu “Kvarna farma”. Reč je o predstavi namenjenoj deci predškolskog uzrasta,  a govori o dešavanjima na farmi na kojoj su uvedene mere štednje i ukinuti redovni obroci za njene stanovnike.
Opširnije + By kategoriji VESTI

Pozorišni kabare „Dobri čovek“

Kаbаrеtskа prеdstаvа „Dоbri čоvеk“ inspirisana „Listićimа“ kоје је mlаdi Brаnislаv Nušić krišоm zаpisivао dоk је lеžао dvоgоdišnju rоbiјu u Pоžаrеvcu, zbоg „tеškоg“ prеkršаја – nаpisаnе pеsmе „Dvа rаbа”, u sredu 31. oktobra 2018. godine biće izvedena u velikoj sali Kulturnog centra. Prеdstаvа је britkа, sаtiričnа, duhоvitа i gаđа u cеntаr srpskоg mеntаlitеtа kојi sе niје

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH