O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Promocija zbornika „18. god“

Književno društvo “Zapis” organizuje u ponedeljak, 17. decembra 2018. godine u Modernoj galeriji Kulturnog centra književno veče povodom promocije Zbornika “18. god”. Promociju je osmislila i vodi Ljiljana Bralović, a muzička podrška biće Jana Stolica, i Lenka i Milica Vujanić. Početak programa je u 18 sati.
Opširnije + By kategoriji VESTI

Lutka predstava “Tri praseta”

Za svoje najmlađe sugrađane, Kulturni centar Gornji Milanovac organizuje u ponedeljak, 17. decembra 2018. godine u Velikoj sali lutka predstavu “Tri praseta”. Reč je o predstavi Kruševačkog pozorišta koju je prema bajci Hansa Kristijana Andersena, na scenu postavio Zoran Lozančić, reditelj koji je svoj umetnički izraz posvetio isključivo dečijoj poetici. “Tri prasta” su razigrana, vesela
Opširnije + By kategoriji VESTI

Koncert: “Prijatelji zauvek”

Ljubica Vraneš (mecosopran) i Dragoljub Bajić (bas), prvaci Beogradske opere u pratnji Nevene Živković (klavirski saradnik) u nedelju, 16. decembra 2018. godine u Domu kulture “Vojislav Ilić” na Rudniku održaće prednovogodišnji koncert naziva “Prijatelji zauvek”. Na repertoaru priznatih umetnika biće operske arije, romanse, kancone, šlageri i popularne, svevremene melodije. Početak koncerta je u 18 sati.

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH