Kulturni centar Gornji Milanovac

U protekle četiri i po decenije postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture. Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji, kadrovski osposobljeniji i da budemo profesionalan nosilac, organizator i realizator programa u oblasti kulture. Zapošljavamo 26 radnika od kojih je sa visokom i višom stručnom spremom trinaest.

O nama

U protekle četiri i po decenije postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + U kategoriji VESTI

Marš prijateljstva

Tradicionalna manifestacija srpsko-norveški Marš prijateljstva biće održan u subotu, 9. juna. Ove godine, umesto uobičajenih planinarsko-pešačkih akcija i obilaska znamenitih mesta opštine, akcenat je stavljen na gradsko jezgro i kulturno-istorijsko predstavljanje grada i ustanova kulture. Nakon prijema gostiju u Norveškoj kući (9:00 sati) u Velikoj sali Kulturnog centra biće upriličen kulturno umetnički program na kome
Opširnije + U kategoriji VESTI

Slike Ivane Marinković Racić

Ivana Marinković Racić, umetnica iz Gornjeg Milanovca predstaviće u petak, 8. juna u Holu velike sale Kulturnog centra izložbu slika rađenih tehnikom ulje na platnu. Reč je o radovima sa inovativnim tendencijama koje je umetnica stvarala poslednjih godina. Ivana Marinković Racić je rođena 1978. godine u Gornjem Milanovcu. Završila je Višu politehničku školu u Beogradu
Opširnije + U kategoriji VESTI

Predstava „Šta me snađe“

Predstava „Šta me snađe“, scenariste Nebojše Romčevića i reditelja Branka Đurića, a u interpretaciji Anđelke Prpić u četvrtak, 7 juna od 20 sati biće izvedena i na sceni Velike sale Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu. Anđelka u ovoj predstavi igra Jovanku Joku Jakovlјević, bankarku staru 32 godine. U predstavi, Anđelka je mlada žena koja gradi

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

TOP