O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Promocija knjige “Gružansko izvorište”

Književni klub “Momčilo Nastasijević” i Kulturni centar Gornji Milanovac u ponedeljak, 27. juna 2022. godine u holu Velike sale organizuju promociju knjige “Gružansko izvorište” Magde Đorđević, pesnikinje iz Knića. U programu će osim autora knjige nastupiti i: Danka Đurković, recitator, Milan Damljanović, recitator,Radmila Rubaković, narator, Mina Bačarević, solista, Ivona Igrutinović, solista, Olivera Cvetić, pesnik i
Opširnije + By kategoriji VESTI

Vidovdanske svečanosti na Rudniku

„Vidovdanske svečanosti“ – tradicionalna manifestacija izvornog narodnog pevanja u subotu, 25. juna 2022. godine po 28. put svečano će biti organizovana na Rudniku. Nakon takmičarskog dela programa, Udruženje Rudničana dodeliće Zlatne plakete i gramate zaslužnim institucijama i pojedincima koji su svojim radom i stvaraloštvom doprineli daljem razvoju Rudnika. Početak programa je u 11 sati.
Opširnije + By kategoriji VESTI

Izložba “Ikone i freske Rudničko – takovskog kraja” u Galeriji Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo

Izložba fotografija štampanih na platnu “Ikone i freske Rudničko – takovskog kraja”, autora Bobana Stefanovića i Radoša Gačića, a u produkciji Kulturnog centra Gornji Milanovac biće predstavljena u subotu, 25. juna 2022. godine u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo (Republika Srpska, BiH). Ikone i freske koje će biti predstavljene na ovoj izložbi predstavljaju najveće duhovno

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH