O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Otkazana “Školska scena 2020”

Nakon odluke o proglašenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Srbije, a u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa, Milanovačko pozorište i Kulturni centar Gornji Milanovac prinuđeni su da otkažu realizaciju “Školske scene” – 14. Festivala pozorišnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Gornji Milanovac. Do ukidanja vanrednog stanja neće biti ni predstava
Opširnije + By kategoriji VESTI

Odloženi svi programi

Poštovani, U cilju preventivnih mera koje se savetuju, a na osnovu odluke Vlade Republike Srbije da se odlože sve manifestacije zatvorenog tipa koje imaju preko 100 učesnika, svi kulturni programi i sadržaji u organizaciji Kulturnog centra Gornji Milanovac se do daljeg odlažu. Svi koji su kupili karte za predstojeće programe, mogu da ih vrate na
Opširnije + By kategoriji VESTI

Pоzоrišnа prеdsтаvа: „Lepotica Linejna“

Drama “Lepotica Linejna” Martina Makdone koju je na scenu postavio reditelj Miloš Jagodić gornjomilanovačkoj pozorišnoj publici biće predstavljena u sredu, 25. marta 2020. godine od 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra „Lеpоticа Linејnа“ је izuzеtаn drаmski kоmаd kојi kоrеspоndirа sа аktuеlnim vrеmеnоm, bаvеći sе društvеnо оdgоvоrnim tеmаmа kао štо su – еlеmеnti nаsilја u

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH