O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Jubilarni, 50. Sabor narodnog stvaralaštva Srbije u Gornjem Milanovcu

Gornji Milanovac će u subotu, 8. oktobra 2022. godine biti prestonica narodne umetnosti. Ova manifestacija, duha, kulture i tradicije po šesti put za redom biće realizovana u gradu pod Rudnikom. Ideja vodilja je: prikupljanje, čuvanje, prikazivanje i obnavljanje tradicionalnih vrednosti, igre, pesme, svirke, nošnji i običaja sa prostora Srbije. Po onome što čini i koliko
Opširnije + By kategoriji VESTI

„Minijaturni bijenale – putujuća izložba“ – u Petrovcu na Mlavi

U okviru projekta „Minijaturni bijenale – putujuća izložba“, koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, deo postavke Dečjeg bijenala, od petka 7. oktobra 2022 biće izložen u biblioteci “Đura Jakšić” u Petrovcu na Mlavi. Postavku čini više stotina crteža i slika, koje potpisuju, ne samo mladi autori uzrasta od 7 do 18 godina
Opširnije + By kategoriji VESTI

“Nedozvani” – priča o raspadu građanske porodice

Pozorišna predstava “Nedozvani” (Najbolja predstava 24. MEFEMMI – Sarajevo, BiH ; Nagrada „Mlada Evropa“ – 19. FESTIVAL „Actor of Europe“, Severna Makedonija – Grčka) koju je na scenu postavio reditelj Jug Radivojević i koja je svetsku premijeru imala novembra 2018. najpre u Gornjem Milanovcu (Srbija), a potom i u Brčkom (BIH), u četvrtak, 6. oktobra

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH