O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Dani Mije Aleksića u Gornjem Milanovcu

Povodom 95 godina od rođenja velikana srpskog glumišta Mije Aleksića, Kulturni centar i opština Gornji Milanovac organizuju, od 26. do 30. septembra 2018. godine manifestaciju „Dani Mije Aleksića“. Mija Aleksić je slavnom glumačkom karijerom zadužio zavičaj da mu se na adekvatan način oduži i da kroz manifestaciju stalno obnavlja sećanje na njega, a ujedno da
Opširnije + By kategoriji VESTI

“Zapisovo” književno veče za Preobraženje

Književno društvo „Zapis“, sedamnaesti put za redom za Preobraženje priređuje književno – poetsko veče. Biće to prilika da novi i stari članovi „Zapisa“ široj javnosti još jednom predstave svoje književno stvaralaštvo. Književno veče biće organizovano u subotu, 18. avgusta 2018. godine u holu ispred Velike sale Kulturnog centra. Početak programa je u 19:00 sati.
Opširnije + By kategoriji VESTI

Kabare „Ponešto pošteno“

Zoran Simović, gornjomilanovački aforističar i satiričar u četvrtak, 16. avgusta, na platou ispred Kulturnog centra (Stari sud) predstaviće novi satirično – muzički kabare naziva „Ponešto – pošteno“. Početak programa je u 20 sati.

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH