O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Pozorišni kabare „Dobri čovek“

Kаbаrеtskа prеdstаvа „Dоbri čоvеk“ inspirisana „Listićimа“ kоје је mlаdi Brаnislаv Nušić krišоm zаpisivао dоk је lеžао dvоgоdišnju rоbiјu u Pоžаrеvcu, zbоg „tеškоg“ prеkršаја – nаpisаnе pеsmе „Dvа rаbа”, u sredu 31. oktobra 2018. godine biće izvedena u velikoj sali Kulturnog centra. Prеdstаvа је britkа, sаtiričnа, duhоvitа i gаđа u cеntаr srpskоg mеntаlitеtа kојi sе niје
Opširnije + By kategoriji VESTI

Koncert: Ansambl za novu muziku “Gradilište”

Ansambl za novu muziku “Gradilište” u sastavu: Ana Radovanović, mecosopran, Neda Hofman, klavir i MIDI klavijatura i Srđan Sretenović – violončelo u utorak, 30. oktobra 2018. godine u holu velike sale Kulturnog centra održaće koncert. “Gradilište” je specijalizovano za izvođenje domaćih i inostranih kompozicija nastalih u XX i XXI veku. Ansambl je osnovan 2011. godine
Opširnije + By kategoriji VESTI

Filmovi sa KIDS FESTA-a i u Gornjem Milanovcu

Kulturni centar Gornji Milanovac u saradnji sa distributerskom kućom MCF iz Beograda od 25. do 28. oktobra u Velikoj sali predstaviće najzapaženije filmove sa KIDS FESTA, dečje filmske manifestacije koja se ove godine po 14. put realizuje u Beogradu i gradovima Srbije. Slogan KIDS FESTA je „Moja filmska zvezda“. Od 16 najkvalitetnijih filmova namenjenih deci

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH