O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Izložba 15. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature (6. jun – 31. avgust 2020. godine)

Međunarodni bijenale umetnosti minijature, petnaesti po redu svetskoj javnosti biće predstavljen u subotu, 6. juna 2020. godine u Modernoj galeriji Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu. Tom prilikom nagrađenim i pohvaljenim autorima biće uručene nagrade i priznanja. Autorima iz inostranstva koji su zbog objektivnih okolnosti sprečeni da prisustvuju dodeli, priznanja će naknadno biti uručena. Za razliku
Opširnije + By kategoriji VESTI

Proglašeni pobednici 15. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature

Jubilarni 15. Međunarodni bijenale umetnosti minijature – najveća i najobuhvatnija izložba malog formata svetskoj javnosti biće predstavljen 6. juna 2020. godine u Modernoj galeriji Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu, saopšteno je danas na konferenciji za medije organizovanoj u Svečanoj sali opštine Gornji Milanovac. Za razliku od svih prethodnih manifestacija, zbog pandemije virusa korona, otvaranje Bijenala
Opširnije + By kategoriji VESTI

Za realizaciju završnih radova na rekonstrukciji „A faze“ Doma kulture u Gornjem Milanovcu – tri miliona dinara

Ministarstvo kulture i informisanja izdvojiće tri miliona dinara za realizaciju završnih radova na rekonstrukciji „A faze“ Doma kulture u Gornjem Milanovcu. Reč je o sredstvima po konkursu „Gradovi u fokusu 2020“ koja su odobrena opštini Gornji Milanovac za projekat „Rudničko – takovski kraj OKNO KULTURE 2“. Podsećamo, pre dve godine opštini Gornji Milanovac odobreno je

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH