O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji Nekategorizovano

Počeo upis polaznika u plesni klub „Domingo“

Plesni klub „Domingo“ započeo je sa upisom polaznika u plesnu školu. Upis zainteresovanih kandidata se obavlja utorkom i četvrtkom (18:00 – 21:00 sat) u plesnom studiju Kulturnog centra. Dodatne informacije www.pkdomingo.rs/upis ili 060/4321 – 433
Opširnije + By kategoriji VESTI

Predstava „Sirano“ i dokumentarna izložba o Milosavu Miji Aleksiću otvaraju “Dane Mije Aleksića” u Gornjem Milanovcu

Sirano de Beržerak , neshvaćeni umetnik i zaljubljeni romantik, koji prestoničku publiku pozdravlja sa scene “Raša Pavlov” – Narodnog pozorišta u Beogradu, u sredu, 26. septembra od 19 sati, u čast Mije Aleksića, velikana srpskog glumišta, pokloniće se i gornjomilanovačkoj pozorišnoj publici. Inspirisan životom i delom Sirana de Beržeraka, francuskog pisca iz 17. veka, Rostan
Opširnije + By kategoriji VESTI

Nenad Jezdić prvi dobitnik nagrade „Mija Aleksić“

„Dani Mije Aleksića“ biće održani od 26. do 30. septembra u Gornjem Milanovcu, u čast velikana srpskog glumišta, a Upravni odbor Kulturnog centra Gornji Milanovac ustanovio je nagradu „Mija Aleksić – biti glumac“ koja je pripala glumcu Nenadu Jezdiću. Nenad Jezdić je prvi laureat priznanja za izuzetan doprinos umetnosti glume, a u obrazloženju je navedeno

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH