O nama

U protekle četiri i po decenije postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

7. Revija nezavisnog off-filma Srbije

Sedma revija nezavisnog off-filma Srbije biće održana od 27. do 29. jula u selu Mutanj na planini Rudnik, u takozvanom “Srpskom Holivudu”. (U slučaju lošeg vremena projekcije će biti organizovane u Domu kulture na Rudniku). Revija je takmičarskog karaktera i ovoga puta predstaviće 16 filmova od kojih je pet van konkurencije. Program obuhvata dugometražne i
Opširnije + By kategoriji VESTI

Šilopajskla panorama – četvrti put

Udruženje za održivi razvoj sela “Šilopajska panorama”, pod pokroviteljstvom opštine Gornji Milanovac četvrtu godinu za redom organizuje turističko-kulturnu manifestaciju “Dani Šilopajske panorame”. Manifestacija se tradicionalno organizuje za vikend, ovoga puta 20, 21. i 22. jula. Prema bogatom programu koji su predstavili organizatori, na “Šilopajskoj panorami” i ove godine biće zastupljeni kulturni, sportski, gastronomski i turistički
Opširnije + By kategoriji VESTI

Reggae Matinée uz Jahmessenjah Sound System

Kulturni centar organizuje u četvrtak, 19 jula od 20 sati u Bašti Doma kulture Reggae Matinée uz Jahmessenjah Sound System. Jahmessenjah S. S. zvanično postoji od 2002. godine, kada je tadašnja postava (Jeronimo,Trapatoni selecta i Kewy – koji je ujedno i kumovao ovom imenu) prvi put nastupila pred veeeelikim brojem ljudi na Afro – Reggae

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH