O nama

U proteklih pet decenija postojanja Kulturni centar je izrastao u modernu ustanovu, bez koje je danas, u rudničko-takovskom kraju, nezamisliva priprema, organizacija i realizacija zahtevnijih projekta u oblasti kulture.

Bijenale minijature

Gornjomilanovački Bijenale minijature osnovan je 1989. godine, pod okriljem Udruženja likovnih i primenjenih umetnika Gornjeg Milanovca.

Festival kratkog filma - "Kratka forma"

"Kratka forma" je festival namenjen svim ljubiteljima filma. Promocija kratkog i mini filma, kao i filmskog stvaralaštva dece i omladine, ideja je festivala koji bi u Gornjem Milanovcu bio organizovan svake druge godine.

Tradicija

Počelo se od ideje. Sa puno entuzijazma i hrabrosti.Svi koji su manje ili više učestvovali u radu Ustanove, deo su priče o Kulturnom centru.

Razvoj

Svako je na svoj način pomagao razvoju. Za četiri i po decenije rada i postojanja realizovali smo više od 120.000 sati programa.

Posvećenost

Kulturni centar danas ima i dovoljno snage i dovoljno zrelosti za nove, velike poduhvate. Prevashodni cilj nam je da svakim danom budemo sve savremeniji

Prešli smo dug put, od trnovitih početaka do postojane ustanove, koja ima ambicije da Gornji Milanovac izdigne na nivo centra kulture ovog dela Srbije. Pred nama je veliki posao, naročito sada kada važe neka nova - tržišna pravila igre. Mladi smo i spremni za nove početke, ali i dovoljno zreli da planirano i ostvarimo.

Kontakt

Pošaljite nam poruku.

Bioskop

Pogledajte najave projekcija.

Vesti

Opširnije + By kategoriji VESTI

Izložba „Sima Milosavljević Paštrmac – Amidža, prvi čovek prestonog Kragujevca“

Društvo istoričara Šumadije, Grad Kragujevac, Istorijski arhiv Šumadije, Dom kulture Rudnik i Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u ponedeljak, 19. novembra 2018. godine u Domu kulture „Vojislav Ilić“ na Rudniku  izložbu „Sima Milosavljević Paštrmac – Amidža, prvi čovek prestonog Kragujevca“. Izložbu potpisuju autori Nenad Karamijalković i Slavka Stepanović. Otvaranje izložbe je u 18 sati.
Opširnije + By kategoriji VESTI

Koncert studenata katedre za solo pevanje FMU

Kulturni centar Gornji Milanovac u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti iz Beograda organizuje u četvrtak, 15. novembra 2018. godine koncert studenata katedre za solo pevanje. Na koncertu će nastupiti studenti iz klase profesora Katarine Jovanović: Sara Stefanović, Maja Dabović, Veljko Radojičić, Strahinja Tričković i Sonja Lazović. Na programu su dela koja potpisuju: Durante, Hendl, Mocart,
Opširnije + By kategoriji VESTI

Predstava za decu: „Priča o piscu priči“

Kulturni centar Gornji Milanovac u četvrtak, 15. novembra 2018. godine za decu osnovnoškolskog uzrasta organizuje u velikoj sali Doma kulture izvođenje predstave „Priča o piscu priči“. Predstava je inspirisana delima Momčila Nastasijevića, a scenario, dramaturgiju i režiju potpisuje naš sugrađanin Ivan Perković, osnivač NASTeatara, kome je na 15. Međunarodnom festivalu „Actor Of Europe 2017“ pripala

Programske aktivnosti

Međunarodni bijenale umetnosti minijature

Likovna kolonija "MIna Vukomanović Karadžić"

Scensko - muzički i kontakt program

Likovni program

Filmski program

Amaterski programi

Program za decu i omladinu

Bioskopski repertoar

Izdavaštvo i dizajn

Partneri i saradnici

Biblioteka "Braća Nastasijević"

Muzej Rudničko-takovskog Kraja

Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac

Opština Gornji Milanovac

VRH